14 Ekim 2022 tarihinde ODTÜ Öğrenme ve Öğretmeyi Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖGEM) ve İTÜ Eğitimde Mükemmeliyet Merkezi (İTÜ MEM) iş birliği ile akademik kariyerinin erken evresindeki öğretim elemanlarına (Dr. Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi) yönelik “Öğretim Tasarımı Çalıştayı” düzenlenecektir.

Yüz yüze ve Türkçe yapılacak eğitimin kontenjanı 40 kişi ile sınırlı olup ilgili içerik ve kayıt bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz.

İlginin yoğun, kontenjanın sınırlı olması nedeniyle katılımcıların belirlenmesinde bölümler arası dengeye dikkat edilecektir. Çalıştay öncesinde, kontenjana dahil olanların katılımlarını teyit etmeleri istenecektir. Kayıt sistemi 10 Ekim Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar açık kalacaktır.

İTÜ-MEM bu eğitimleri düzenli olarak tekrarlamayı hedeflemektedir.
 

ÇALIŞTAY İÇERİĞİ: Öğretimi planlamak, öğretim ve öğrenmenin başarısının tartışmasız en önemli bileşenlerinden biridir. Öğretim tasarımı; öğrenme kuramları ve öğrenme-öğretme modelleri temel alınarak, sistematik bir şekilde yeni bilgi ve becerilerin kazanılmasını sağlamak üzere gerekli içerik, öğrenme yaşantısı ve değerlendirmenin planlamasını ve geliştirilmesini kapsar. Tanıma bakıldığında öğretim tasarımında hedeflerin, içeriğin, sürecin ve değerlendirmenin öğretim tasarımın temel ögeleri olduğu görülmektedir. Öğretim Tasarımı Çalıştayı iki oturumdan oluşmaktadır. Dr. Nur Akkuş Çakır’ın yürüteceği birinci oturumda, öğretim tasarımı, öğretim tasarımı modelleri ve öğretimin programın temel öğeleri üzerinde durulması ve uygulamalı olarak bir öğretim tasarımı geliştirme sürecinin adımlarının gösterilmesi planlanmaktadır. Dr. Yeşim Çapa Aydın’ın yürüteceği ikinci oturumda ise ölçme değerlendirmenin temel ilkeleri anlatılacaktır. Yükseköğretimde kullanılan ölçme araçlarının özellikleri, geliştirilmesi ve uygulanmasında izlenecek yöntemler tartışılacaktır. 

Bağlantıdan etkinliğe kayıt olabilirsiniz.

Tarih: 14 Ekim 2022 Cuma

Yer: SDKM - Seminer Salonu

Saat: 1. Oturum: 09.30-12.30 | 2. Oturum: 14.00-17.00