Mühendislik eğitimi ile ilgili en geniş ağlardan birini oluşturan Avrupa Mühendislik Eğitimi Derneği (SEFI)’nin yıllık konferansı SEFI 2022, 19-22 Eylül tarihleri arasında Barcelona’da düzenlendi. Bu yıl ellincisi düzenlenen etkinliğe İstanbul Teknik Üniversitesi’nden araştırmacılarımız da katkı sunmuştur.

Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Görgül ve Bilişim Enstitüsü Dr. Öğretim Üyesi Hamza Salih Erden tarafından kaleme alınan “In the Search for the Future Engineer: The EELISA Disciplinary Broadening Workshop Experience” başlıklı bildiri “Engineering Skills; Challenges of new European Universities” oturumunda sunulmuştur. Bildiride İTÜ’nün liderliğinde “Şehirler ve Topluluklar” temasıyla organize edilen disiplin sınırlarının genişletilmesi çalıştayının sonuçları paylaşılmıştır.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Ülker ile Yabancı Diller Yüksekokuludan Öğr. Gör. Özlem Ayar Gemalmaz ve Öğr. Gör. Dr. Yasemin Yılmaz Yüksek tarafından hazırlanan “Towards 21st Century Citizenship through Sustainable Development Goals in Foreign Language Education” başlıklı bildiri ise “Sustainability, Sustainable Development Goals” başlıklı oturumda sunulmuştur. Bu bildiride de öğrencilerin Akademik İngilizce becerilerini Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve 21. yüzyıl öğrenme becerileri olan 4Cs İletişim (Communication), İşbirliği (Collaboration), Yaratıcılık (Creativity) ve Eleştirel Düşünme (Critical Thinking) yoluyla geliştirmeyi amaçlayan EAP through Global Goals dersi Stufflebeam (2013) CIPP Müfredat Değerlendirme Modeline göre değerlendirilerek katılımcılarla paylaşılmıştır.