İTÜ MEM Strathclyde Üniversitesi’nde

İTÜ Eğitimde Mükemmeliyet Merkezi (MEM), British Council’ın Birleşik Krallık – Türkiye arasında yürüttüğü kurumlararası ortaklık fonu kapsamında proje ortağı Strathclyde Üniversitesinde Öğrenme İstasyonu eğitimi verdi. 

British Council Connect4Innovation bünyesinde yürütülen program uluslararası ve kurumlararası bağların güçlenmesini hedefliyor. Projenin amacı yükseköğretim kurumları arasında yeni bağlar kurup yenilikçi ve sürdürülebilir ortaklıklar sağlamaktır. 

Bu amaçla 2022 yılında başlayan proje ayrıca sürdürülebilir eğitim için yenilikçi ve aktif öğrenme ortamlarının yaratılmasını amaçlıyor. Bu hedef doğrultusunda İTÜ MEM, Strathclyde Üniversitesi’nde 29-30 Nisan’da iki oturum olarak gerçekleştirdiği Eğiticinin Eğitimi programında İTÜ’nün dijital dönüşüm yol haritasıyla uyumlu şekilde geliştirilmekte olan Öğrenme İstasyonları Modelinin yenilikçi yapısını akademisyenlere tanıttı.

İki gün süren eğitimde Öğrenme İstasyonu modeli tanıtılmasının ardından Akademisyenler kendi Öğrenme İstasyonlarını tasarlamaya başladılar.